Magiunul de prune, fara adaos de zahar sau indulcitori
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Vineri, 17 Ianuarie 2014 12:32
Piete - Piete de produse

“Magiunul de prune este o pasta groasa, omogena, obtinuta prin fierberea prunelor proaspete, dupa indepartarea partilor necomestibile, fara adaos de zahar/zaharuri sau de produse alimentare ce contin monozaharide sau dizaharide utilizate pentru proprietatile lor indulcitoare”, se arata intr-un proiect de Ordin intocmit de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care aproba Norma privind cu privire la natura, continutul, fabricarea magiunului de prune, destinat consumului uman.

La fabricarea produsului produsului se pot folosi următoarele ingrediente: nuci; seminte de oleaginoase cum ar fi seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan sau seminte de pin; alune de pădure, caju, castane, fistic, migdale, nuci Brazilia,nuci Macadamia sau nuci Pecan. In proiectul de Ordin, aflat in dezbatere publica, materia prima pentru fabricarea magiunului de prune o reprezintă exclusiv prunele proaspete, respectiv toate soiurile care se preteaza fabricarii acestui produs. “Magiunul trebuie sa prezinte un continut de substanta uscata solubila egal cu 55 % sau mai mult, determinata cu ajutorul refractometrului”, se arata in documentul citat.

 

Ultima actualizare în Miercuri, 14 Mai 2014 19:10