Pentru a veni în sprijinul fermierilor care vor să folosească sămânță certificată, Saaten Union a scăzut prețurile anul acesta, având în vedere criza financiară. „Am adoptat această politică deoarece fermierii sunt decapitalizați, nu dispun de fonduri. De asemenea, îi ajutăm pe fermieri, care în general sunt conservatori când aleg un hibrib sau un soi, să înteleagă că greșesc dacă nu folosesc  hibrizi noi, mai performanți față de cei pe care îi cunosc. Pentru a-i convinge, le oferim cu titlu gratuit sămânță pentru un hectar sau două, în funcție de mărimea fermei, să o testeze și să vadă avantajele”, spune George Aldescu.

Saaten Union România SRL a prezentat, la sfârșitul lunii septembrie , hibrizii de porumb fermierilor din Sudul țării, la Vâlcele, județul Călărași.

„Loturile noastre experimentale au de fapt două scopuri. Primul și cel mai important este de a prezenta fermierilor genetica Saaten Union și , nu în ultimul rând,  tehnologia, pentru că de multe ori tehnologia este foarte importantă. Al doilea lucru pe care îl urmărim în loturile noastre demonstrative este acela de a ne selecta hibrizii cei mai adaptați pedoclimaticii din arealul pe care îl testam. Spre exemplu, unii hibrizi pe care îi promovăm în sudul țării nu dau aceeași performanță în zonele de deal sau mai răcoroase. Avem loturi demonstrative în toate județele cu diverși hibrizi, din diverse soiuri pe care le promovam și le recomandăm fermierilor. Avem astfel de prezentări în mai multe zone din țară”, declară directorul general al Saaten Union România SRL.

Saaten Union România SRL este parte a Saaten Union Gmbh Germania, unul dintre cei mai mari producători de semințe la nivel european. Pe piața din România, Saaten Union este prezentă din 1972. Saaten Union România SRL are o cifră de afaceri anuală de circa opt milioane de euro și 60 de angajați. Societatea are trei puncte de lucru pentru depozitat, condiționare și livrare de semințe de cereale si plante tehnice.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *