ANSVSA avertizeaza asupra pericolului reprezentat de pesta porcina africana
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Joi, 20 Februarie 2014 12:31
Domenii - Sanitar-Vetreniar

 

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) avertizeaza fermierii, operatorii economici, asociatiile de crescatori de animale si administratorii fondurilor de vanatoare cu privire la evolutia virusului pestei porcine africane, dupa ce mai multe cazuri au fost confirmate in state ale Uniunii Europene (Lituania şi, recent, Polonia).

 

Ultima actualizare în Miercuri, 14 Mai 2014 19:07
 
Micul romanesc, dicutat de UE
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Joi, 20 Februarie 2014 08:14
Domenii - Sanitar-Vetreniar

 

Comitetul pentru Siguranta Alimentara al Uniunii Europene (SCFCAH) discuta azi propunerea Romaniei de modificare a Regulamentului privind utilizarea bicarbonatului de sodiu in pasta de mici, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

“In urma discutiilor purtate, Directia Generala SANCO a sustinut includerea pe agenda Comitetului pentru Siguranta Alimentara al Uniunii Europene (SCFCAH) de joi, 20 februarie 2014, a propunerii de modificare a Regulamentului Uniunii Europene, care cuprinde posibilitatea folosirii aditivului continut de micii romanesti. De asemenea, Comisia va face o declaratie in reuniunea SCFCAH prin care se angajeaza sa prezinte o noua propunere de Regulament care va contine aditivii de utilizare generala”, precizeaza MADR.

Ultima actualizare în Duminică, 30 Martie 2014 15:54
 
Sistemul de certificare a alimentelor fara aditivi cu potential periculos sau controversati, lansat in Romania
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Miercuri, 12 Februarie 2014 21:24
Domenii - Sanitar-Vetreniar

Marca CEFF Certified E-Friendly Food, care este înregistrată la nivelul Uniunii Europene și atesta ca produsele alimentare inscriptionate cu acest logo nu contin conservanti, indulcitori, coloranti artificiali sau glutamati cu potential periculos sau controversati, potrivit studiilor expertilor, a fost lansata si in Romania. Aceasta vine in ajutorul consumatorilor care au dificultati in interpretarea listelor de ingrediente si mai ales in a recunoaște continutul de aditivi alimentari in produsele de la raft sau a celor care petrec prea mult timp la raft pentru identificarea continutului de aditivi.

Ultima actualizare în Joi, 24 Aprilie 2014 19:19
 
PE cere etichetarea detaliata a tuturor tipurilor de carne consumata in UE
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Vineri, 07 Februarie 2014 22:56
Domenii - Sanitar-Vetreniar

Parlamentul European (PE) a cerut, joi, o etichetare care sa indice originea tuturor cărnurilor consumate in UE si a respins argumentul costului invocat de Comisia Europeana pentru a refuza aceasta masura.„Consumatorii vor sa stie exact ce se afla in farfuriile lor. Pana in prezent, doar carnea de vita beneficia de o etichetare ce indica provenienta animalului. Noi cerem ca toate tipurile de carne - pasare, porc, oaie, capra - sa faca obiectul unei informari mai detaliate, prin etichetarea locului de nastere, de crestere si de sacrificare a animalului, ceea ce Comisia nu propune astazi”, a sustinut eurodeputat ecologista franceza Michèle Rivasi, citata de AFP.

Ultima actualizare în Duminică, 30 Martie 2014 15:53
 
Oficialii ANSVSA au discutat cu reprezentatii autoritatii veterinare din Turcia despre "deschiderea"exportului de ovine vii si carne
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Duminică, 02 Februarie 2014 19:36
Domenii - Sanitar-Vetreniar

Vineri , 31 ianuarie 2014, a avut loc la Ankara intalnirea de lucru intre delegatia Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), condusa de Presedintele - Secretar de Stat, Vladimir Manastireanu si Autoritatea Veterinara Centrala din Turcia, in vederea deschiderii exportului de ovine vii si carne provenita de la acestea, precum si reluarea tranzitului rutier prin Turcia cu ovine vii si carne de ovine. Intalnirea a avut loc la invitaaia domnului Erol Ifran, seful Autoritătii Veterinare Centrale din Turcia, potrivit unui comunicat al ANSVSA.

Ultima actualizare în Vineri, 14 Februarie 2014 20:52
 
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 2