Alertă sanitară-veterinară pentru județele riverane Dunării, în urma accidentului ecologic din Ungaria
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Sâmbătă, 09 Octombrie 2010 13:48
Domenii - Sanitar-Vetreniar

Președintele Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) Radu Roatiș a emis un Ordin pentru instituirea stării de alertă, începând cu 8 octombrie, în județele: Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Tulcea, Brăila, Constanța, Ialomița, Galați, în urma gravului accident ecologic din Ungaria.

„Începând cu data de 8 octombrie 2010, medicii veterinari și specialiștii direcțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din județele riverane Dunării, au intrat în alertă maximă ca urmare a amenințării produse de viitura cu substanțe toxice pe Dunăre, în urma gravului accidentului ecologic din Ungaria”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de ANSVSA.

Până la încetarea alertei, medicii veterinari și specialiștii din cadrul DSVSA riverane Dunării asigură monitorizarea permanentă a oricăror posibile afectări ale statusului de sănătate a peştilor, păsărilor şi animalelor din localitățile de pe parcursul Dunării.

 

Rezultatele monitorizării sunt comunicate la Direcția de Monitorizare şi Supraveghere Sanitară Veterinară din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor precum şi la Instituția Prefectului de pe raza fiecărui județ.

La acțiune participă și specialiști ai Agenției Naționale pentru Pescuit şi Acvacultură din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Ultima actualizare în Miercuri, 13 Octombrie 2010 11:45