PE cere etichetarea detaliata a tuturor tipurilor de carne consumata in UE
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Vineri, 07 Februarie 2014 22:56
Domenii - Sanitar-Vetreniar

Parlamentul European (PE) a cerut, joi, o etichetare care sa indice originea tuturor cărnurilor consumate in UE si a respins argumentul costului invocat de Comisia Europeana pentru a refuza aceasta masura.„Consumatorii vor sa stie exact ce se afla in farfuriile lor. Pana in prezent, doar carnea de vita beneficia de o etichetare ce indica provenienta animalului. Noi cerem ca toate tipurile de carne - pasare, porc, oaie, capra - sa faca obiectul unei informari mai detaliate, prin etichetarea locului de nastere, de crestere si de sacrificare a animalului, ceea ce Comisia nu propune astazi”, a sustinut eurodeputat ecologista franceza Michèle Rivasi, citata de AFP.

"Comisia Europeana propune reguli minimaliste doar cu mentiunea locului de sacrificare si uneori a locului de crestere ... Este inacceptabil! Pentru noi, Comisia Europeana trebuie sa isi revada documentul", a declarat si eurodeputata conservatoare franceza Sophie Auconie (UDI).

Etichetarea originii carnii de vita a fost impusa in UE în 2002, dupa boala vacii nebune care a decimat numeroase bovine in Marea Britanie.

Ultima actualizare în Duminică, 30 Martie 2014 15:53