Sistemul de certificare a alimentelor fara aditivi cu potential periculos sau controversati, lansat in Romania
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Miercuri, 12 Februarie 2014 21:24
Domenii - Sanitar-Vetreniar

Marca CEFF Certified E-Friendly Food, care este înregistrată la nivelul Uniunii Europene și atesta ca produsele alimentare inscriptionate cu acest logo nu contin conservanti, indulcitori, coloranti artificiali sau glutamati cu potential periculos sau controversati, potrivit studiilor expertilor, a fost lansata si in Romania. Aceasta vine in ajutorul consumatorilor care au dificultati in interpretarea listelor de ingrediente si mai ales in a recunoaște continutul de aditivi alimentari in produsele de la raft sau a celor care petrec prea mult timp la raft pentru identificarea continutului de aditivi.

Stampila CEFF de pe ambalajul produselor certifica faptul ca nu contin niciun aditiv dintr-o lista de 70 de substante grupate in conservanti, coloranti artificiali, indulcitori si glutamati care fac obiectul unor controverse la nivelul expertilor, desi sunt acceptati de Uniunea Europeana.

 

Pentru a obtine certificarea CEFF producatorii trec printr-un flux strict de evaluare ce include verificarea ingredientelor listate si continutului de aditivi, documentele de conformitate, fise tehnologice si altele. Testarile sunt coordonate si supervizate cu sprijinul Institutului de Cercetare si Dezvoltare pentru Bio-Resurse Alimentare.

Lista de aditivi alimentari permisi si aprobati de UE ajunge la aproximativ 300, facand evaluarea volumului si tipurilor de aditivi alimentari de catre consumator cu atat mai dificila. Acestia pot fi insa verificati pe website-ul ceff.info, fiecare avand marcajul ca fiind acceptat sau neacceptat de acest sistem de certificare.

In prezent CEFF mai este prezenta in Cehia, Slovacia si Polonia.

Ultima actualizare în Joi, 24 Aprilie 2014 19:19