In vremea “guvernarii Boc” s-a decis ca sporul de vechime sa fie introdus in salariul de baza, ceea ce a afectat  si veniturile salariale ale angajatilor din SCDA Teleorman.  In prezent statiunea mai are doar 94 de salariati, de la 335 in urma cu cativa ani si obtine profit de circa 25 de miliarde de lei, potrivit lui Stelian Capatana. Salariul mediu este de 870 de lei.

Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă – Teleorman s-a înfiinţat în anul 1972, ca unitate de cercetare ştiinţifică agricolă zonală, pentru Câmpia Burnasului, Câmpia Burdei şi Câmpia Boianului, în scopul elaborării şi introducerii tehnologiilor moderne în agricultură şi producerea de sămânţă din categoriile superioare, la principalele culturi agricole.
Cercetările efectuate la S.C.D.A. Teleorman s-au derulat în cadrul programelor naţionale de cercetare-dezvoltare; în prezent, susţinerea financiară fiind asigurată din proiecte atribuite direct în sistem competitiv, din parteneriat şi colaborări la proiecte de cercetare-dezvoltare naţionale şi din veniturile proprii.

Realizări:

–         soiuri de ricin: Teleorman (1987);
–         soiuri de mazăre: Vedea (1991);
–         soiuri de năut: Rodin, Burnas (2004);
–         soiuri de bumbac: Brânceni , Adelin .

În prezent, colecţia de material de ameliorare la bumbac se află în conservare. Colectivul de ameliorare se află în relaţii de colaborare ştiinţifică şi schimb de material genetic cu instituţii similare din Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *