Președintele ANSVSA, Radu Roatiș declară că “specialiștii ANSVSA au luat și iau în continuare toate măsurile necesare, în regim de maximă urgență, pentru evitarea oricăror probleme în siguranța alimentelor și, evident, în starea de sănătate a cetățenilor, indiferent de zona de unde s-ar putea ivi aceste probleme.”

Directorul general al Direcției Generale Siguranța Alimentelor din cadrul ANSVSA, Liviu Rusu, declară că “alergenii din produsele respective sunt potențial periculoși doar pentru anumite categorii de persoane, sensibile la soia și gluten, iar faptul că acest aspect nu a fost

marcat explicit pentru informarea consumatorilor a dus la această măsură. Deși Delhaize Group, împreună cu autoritățile belgiene, au informat atât Comisia Europeană cât și consumatorii belgieni cu privire la această situație, subsidiara din România a Delhaize Group nu a făcut același lucru cu autoritățile române sau cu consumatorii din România. Dar, dincolo de aceste aspecte, noi atenționăm și pe această cale persoanele sensibile la aceşti alergeni să nu consume aceste produse.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *