Pe locul trei se află restaurantul francez Mirazur din Menton, condus de bucătarul argentinian Mauro Colagreco, care s-a clasat pe locul patru în 2017. În 2018, al cincilea restaurant din top este Gaggan din Bangkok, în Thailanda, urmat de două restaurante din Peru, Central și Maido, amândouă aflate la Lima.

Restaurantul Osteria Francescana din Modena condus de maestrul bucătar italian Massimo Bottura a primit marți, la Bilbao, pentru a doua oară titlul de „cel mai bun restaurant din lume” în cadrul ceremoniei „50 Best Restaurants”, notează AFP, citată de Profit.ro. Italianul, care a fost premiat pentru prima dată în urmă cu doi ani, i-a succedat în palmares restaurantului Eleven Madison Park din New York condus de chef-ul elvețian Daniel Humm, care se clasează anul acesta pe locul patru, arată news.ro. Restaurantul spaniol El Celler De Can Roca, situat la Girona (Catalonia) și premiat în 2013 și 2015, se clasează de această dată pe locul al doilea.

În top mai sunt restaurant francez Arpège al lui Alain Passard de la Paris, localul spaniolul Mugaritz, de la Saint-Sebastian, și Asador Etxebarri, la Axpe (Spania). Lista „50 Best” este întocmită din 2002 de o mie de „experți independenți” (chefi, jurnaliști specializați, proprietari de restaurante), care își notează experiențele lor din ultimele 18 luni sub egida revistei Restaurant a grupului britanic de presă William Reed.

Mai multe detalii pe Profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *