Apicultorii pot depune cererile de plată pentru acțiunile realizate în 2010 până pe 16 august
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Marţi, 06 Iulie 2010 13:15
Domenii - Zootehnie

Apicultorii pot depune cererile pentru acțiunile realizate în anul 2010 până pe 16 august, potrivit unui comunicat al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultura (APIA).

Acţiunile pentru care se acordă sprijin financiar sunt lupta contra varoozei, respectiv cumpărarea de mătci provenite din ferme de elită şi de multiplicare, roiuri la pachet, roiuri pe faguri şi familii de albine. Aceste măsuri sunt prevăzute în Programul Naţional Apicol.

 

 

Pentru anul 2009 - 2010, pachetul financiar destinat celor două acţiuni este de 1.966.151 euro, fonduri europene, şi 6.652.471 lei, fonduri de la buget. Beneficiarii ajutorului financiar sunt apicultorii, persoane fizice, persoane fizice autorizate sau juridice, organizate în asociaţii de crescători de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producători, constituite conform legislaţiei în vigoare.

Reamintim că apicultorii nu pot solicita ajutorul financiar în nume propriu, ci trebuie să depună, anual, cererea de sprijin financiar la sediul formei asociative din care fac parte. Ulterior, formele asociative depun, la Centrele Judeţene APIA, cererea de plată, pe baza solicitărilor membrilor.

Ultima actualizare în Miercuri, 17 Noiembrie 2010 09:59