Crescătorii de oi și capre pot cere plata pe cap de animal până pe 31 mai
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Luni, 17 Mai 2010 10:04
Domenii - Zootehnie

Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește crescătorilor de ovine/caprine că termenul limită pentru a solicita Plata Națională Directă Complementară (PNDC) pentru sectorul zootehnic este 31 mai 2010.

Pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine/caprine, producătorul trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Astfel, efectivul din exploatație trebuie să fie de minimum 50 capete ovine femele, respectiv 25 capete caprine femele, vârsta acestora fiind de cel puţin un an până la data de 31 martie 2010.

 

 

 

Totodată, efectivul pentru care se solicită prima trebuie să fie identificat și înregistrat în Registrul național al exploatațiilor la data depunerii cererii și trebuie menținut în exploatație la adresa menționată în solicitare, în perioada 1 iunie – 31 august 2010. „Este important de menţionat că, începând cu anul 2010, dacă în urma verificărilor se constată diferențe între numărul animalelor solicitat la plată și numărul animalelor eligibile, se aplică reduceri sau excluderi de la plată” precizează APIA.

Ultima actualizare în Miercuri, 26 Mai 2010 11:39