APIA: Plata pentru ovine si caprine nu este conditionata de apartenenta la o asociatie
PDF Email
Scris de agro-consultanta.ro
Miercuri, 26 Mai 2010 11:26
Domenii - Zootehnie

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) precizeaza ca depunerea cererii pentru acordarea Platilor Nationale Directe Complementare, speciile ovine/caprine, nu este conditionată de apartenenta solicitantului la o asociatie de crescatori de animale.

„Potrivit formularului de cerere, aprobat prin OMADR 98/2010, solicitantul declara pe propria răspundere daca este sau nu membru al unei asociatii de crescatori de animale. In cazul in care solicitantul declara ca este membru al unei asociatii de crescatori de ovine/caprine legal constituite trebuie sa prezinte, in momentul depunerii cererii, o adeverinta emisa de catre asociatia respectiva, din care sa rezulte ca este membru al asociatiei, precum si efectivele de ovine/caprine pentru care poate solicita prima.

 

 

APIA reaminteste ca, pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine/caprine, solicitantul  trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Astfel, efectivul din exploatatie trebuie sa fie de minimum 50 capete ovine femele, respectiv 25 capete caprine femele, varsta acestora fiind de cel putin un an pana la data de 31 martie 2010.

Totodata, efectivul pentru care se solicita prima trebuie să fie identificat si inregistrat in Registrul national al exploatatiilor la data depunerii cererii si trebuie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in solicitare, in perioada 1 iunie – 31 august 2010.

Termenul limita pentru a solicita Plata Nationala Directa Complementara pentru sectorul zootehnic este 31 mai 2010.

Ultima actualizare în Miercuri, 26 Mai 2010 18:08